8 ongelooflijke tips die jou het leven makkelijker maken bij het maken van een bedrijfsfilm?

corporate video, bedrijfsfilm maken,bedrijfsfilm laten maken,bedrijfsfilms maken,bedrijfsfilms laten maken,bedrijfsfilm nederland,nederland,

8 ongelooflijke tips die jou het leven makkelijker maken bij het maken van een bedrijfsfilm?

 

1. Bepaal van te voren goed wat uw budget gaat zijn

Een filmconcept schrijven kan op twee verschillende manieren, namelijk door een concept te maken en hier een begroting van te maken of door juist een budget vast te stellen en op basis van dit budget een concept te maken. De laatste manier geeft het beste resultaat.

2.Doe eerst inspiratie op en bekijk veel bedrijfsfilms

Er is al veel gemaakt, dus je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Doe daar je voordeel mee. Bekijk veel voorbeelden en let op wat jij goed vindt. Neem deze dan ook door met het bedrijf die de film uiteindelijk gaat maken voor u.

3.Bekijk je bedrijf vanuit de ogen van je klanten

Het lijkt misschien vreemd, maar een bedrijfsfilm draait eigenlijk niet om je bedrijf. Het gaat uiteindelijk om je klanten. Het heeft weinig betekenis om alleen maar te laten zien wat je doet. Dat raakt je klanten niet. Bedenk daarom goed wat je klanten belangrijk vinden.
Vertaal sterke punten van je bedrijf in concrete klantenvoordelen. Bijvoorbeeld, je hebt een grote voorraad. Dat is leuk, maar wat heeft de klant eraan? Precies, je kan hierdoor snel leveren! Dat is het klantvoordeel dat je moet communiceren.

4.De eerste 20 seconden

Ongeveer de eerste 20 seconden van de bedrijfsfilm is cruciaal. Dan bepalen klanten namelijk of ze het de moeite waard vinden om verder te kijken. Je moet klanten in die eerste 20 seconden dus zien te activeren, anders klikken de meesten  weer weg.
Zorg dat kijker(s) zich aangesproken voelen. Dat is reden genoeg om te blijven kijken.

5.Maak een korte bedrijfsvideo

Tijd is schaars, zeker online. Een korte bedrijfsfilm maken is daarom essentieel. Hoe langer, hoe lastiger het is om de aandacht vast te houden tot het einde. Een goede lengte is 1 tot 2 minuten. Om de boodschap binnen die tijd over te brengen, is het essentieel dat je keuzes maakt en details durft weg te laten. Houd in gedachte dat je niet alles hoeft te vertellen het draait er vooral om dat klanten nieuwsgierig raken moet smaken naar meer.

6.Maak de bedrijfsfilm goed vindbaar

Gek genoeg zien we het nog steeds vaak dat bedrijven eigenlijk niet goed hebben nagedacht over de publicatie. Bedrijfsfilms blijven daarom vaak een beetje verstopt. Zonde! Werk van te voren een eenvoudig publicatie plan uit. Wat niet mag ontbreken: een prominente plek op de website, uploaden op Youtube met een slimme, aantrekkelijke titel.Deel u bedrijfsfilm via social media.

7.Gebruik passende en afwisselende beelden

De uitstraling van je online bedrijfsvideo moet passen bij je bedrijf en je boodschap. Zorg dat de vormgeving goed aansluit op de huisstijl. Zorg voor afwisselende beelden, een goede verhouding tussen quotes, andere beelden en voice-over, verschillende camerastandpunten en een goed beeldritme, zodat je webvideo niet saai wordt.Een voorbeeld van een goede corporate webvideo, waarbij gebruik is gemaakt van mooie, afwisselende shots, een perfect beeldritme en muziek die naadloos aansluit bij de kant.

8.Kies de juiste muziek

Laat muziek die je gebruikt aansluiten bij de sfeer van je bedrijf en zeker niet overheersend zijn, want dat leidt af.

 

Wat is voor jou de belangrijkste tip?

Wat is voor jou de belangrijkste tip die voor jou het verschil maakt?  Of heb je een aanvullende tip? Laat een reactie achter in het commentaar veld hieronder.