Poppenhuis-model (Dollhouse)

Het poppen huismodel (ook wel Dollhouse genoemd) is een 3D weergave van het gescande object. Het geeft de kijker een volledig andere dimensie van het gebouw.  Het is een exacte kopie / doorsnede van het gescande object, waarbij de gescande ruimtes worden weergegeven en via navigatie doorheen te navigeren valt.

De bezoeker kan het dollhouse alle kanten op roteren zodat deze goed te bekijken is, hierbij is in en uitzoomen uiteraard mogelijk en kunt u door de verschillende verdiepingen navigeren. U kunt vanaf het dollhouse effect eenvoudig een de gescande ruimte aanklikken om zo in 3D door het object verder te navigeren.

panovimatterport
Bekijk het model via deze link

Virtual Reality met 3D bril

Iedere matterport virtuele tour is standaard uitgevoerd met een Virtual Reality versie. Deze functie is in de 3D virtuele tour aangeduid met een bril icoon, door hier op te klikken zal de functie geactiveerd worden voor gebruikers. Op deze manier is het gescande object ook te bekijken met bijvoorbeeld een Oculus Quest 3D bril waardoor de beleving nog interactiever word.

Matterport hotspots

Matterport hotspost ook wel (Mattertags genoemd) deze hotspots kunnen wij aanbrengen in de Matterport 3D vr-tour. Deze klikbare punten zijn er voor bedoeld om de bezoeker bijvoorbeeld informatie te verstrekken over het gescande object. Deze zou u ook kunnen inzetten om bijvoorbeeld detail foto’s van het gebouw naar voren te laten komen. De mogelijkheden met deze hotspots zijn ongekend. Zo kunt u video’s aan deze spots koppelen of bijvoorbeeld naar uw webshop of bestel, contactformulier. Bij Panovi denken we graag met u mee hoe u deze hotspots het best kunt invullen.

Matterport als bètaversie op Funda

Panovi is van mening dat Matterport 3D tours de meest complete beleving en rondleiding geeft voor de vastgoedmarkt. Er is in tegenstelling tot 360 graden fotografie en virtuele tours geen enkele andere aanbieder op het gebied van 3D als matterport die een woningen zo realistisch kan presenteren.

Hoe mooi sommige foto’s en 360 graden foto’s of walkthrough video’s ook zijn, ze geven geen compleet beeld van een woning. Door middel van het scanproces op 1.5 meter in combinatie met de matterport software is navigeren door een woning zo realistisch dat u op deze manier potentiële kopers of toekomstige huurders een perfect beeld geeft van de woning of bedrijfspand. Sinds kort is het dan ook voor de makelaar mogelijk om Matterport 3D tours als een bètaversie op Funda te plaatsen als een 3D tour. Echter telt deze nog niet mee in ranking van hoe een woning binnen Funda word gepositioneerd in tegenstelling tot 360 graden foto’s die dit wel doen. Als u als makelaar minimaal 3 keer een 360 graden foto zou uploaden van één woning telt deze mee in ranking terwijl matterport gebruikt maakt van meerder 3D-scans. Hierover word binnen Funda wel gediscussieerd om een matterport 3D tour in de ranking mee te nemen en zit vanaf de coronacrisis dan ook in een testfase binnen de grootste woningwebsite van Nederland Funda.

Plaatsing op uw website

Het plaatsen van 3D matterport tour op uw website werkt eenvoudig. U kopieert de meegeleverde Iframe code en plaats deze op de juiste plaats in uw website en de tour kan overal worden bekeken op uw website via smartphone, tablet of desktop.

Zo is het mogelijk om de tour direct te laten starten waardoor een bezoeker niet hoeft te wachten en eerst op “knop” hoeft te klikken om te kunnen beginnen.

Voor wie is Matterport

Matterport 3D tours zijn net als maatwerk 360 graden virtuele tours en dan ook toepasbaar voor iedere branche. Voor commercieel gebruik, van documentatie van bouwprojecten tot showrooms en beurzen of museums, hotels of voor andere interne doeleinden. Heeft u een idee ? en wilt u graag informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met uw wensen. Panovi denkt graag met u mee!

Lees direct meer over Matterport of zie onze portfolio