JT Bioscoop Eindhoven

Jacques Yasemin en Panovi kan u met groot genoegen mededelen dat vandaag 17-03-2015 ook de JT Bioscoop Eindhoven online terug te vinden is in een Google Maps Business View Tour.

Vlak voor de jaarwisseling werd In Eindhoven de eerste Dolby Cinema-zaal ter wereld geopend. In deze bioscoop worden de nieuwste technieken ingezet om de bezoekers de best mogelijke ervaring te bieden. De zaal is voorzien van 4k-projectoren en voor het geluid is het Atmos-surroundsysteem ingezet. JT-bioscopen reserveerde de Dolby Cinema speciaal voor ons zodat we een uitgebreid kijkje achter de schermen te konden nemen.
Doordat de gebruikte projectoren van Christie voorzien zijn van laserlichtbronnen is de helderheid van 3d-films bijna twee keer zo hoog als in andere bioscopen. Nog helderder kan ook maar dan moet er wel gebruikt gemaakt worden van speciaal voor dit doel gemasterde versies anders zien de schaduwpartijen in het beeld er te licht uit.
Voor het geluid is er een extra krachtige versie gebruikt van Atmos die in deze zaal van meer dan zestig kanalen gebruik maakt. Achter het scherm zijn al vijf kanalen gebruikt terwijl drie gebruikelijk is. De luidsprekers in de zaal zijn aan het zicht onttrokken door akoestisch transparante doeken die een donkere kleur hebben zodat niets de aandacht van het scherm afleidt.
Bron artiekel: Tweakers

 


Grotere kaart weergeven